Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/24306
Title: Round Table
Contributors/Performers: SWILLEN, Anneleen 
Issue Date: 2017
Abstract: Round Tables zijn open groepsconversaties met als doel het in dialoog treden en reflecteren over topics die verwant zijn aan sieraden en presentatie. Ik organiseer deze Round Tables sinds 2017 ism Galerie Beyond (Antwerpen, BE). Na elke Round Table maak ik een artistiek verslag bestaande uit enkele spraakmakende quotes en vragen uit de Round Table. Deze slideshow wordt getoond in Beyond Fashion 3m2 Project Room (Antwerpen, BE) en online, met als doel de inhoud beschikbaar te maken voor meer mensen en de dialoog ook via online platformen verder te zetten. Ik beschouw deze Round Tables zowel als methodiek in mijn onderzoek (ik refereer naar de inhoud in teksten of deze dient als inspiratie voor mijn artistiek werk), maar evenzeer als inherent deel van mijn artistieke praktijk.
Keywords: film;tutorial;jewellery;jewellery design
Document URI: http://hdl.handle.net/1942/24306
Link to publication/dataset: https://www.facebook.com/RoundTableGroupConversations/
https://www.galeriebeyond.be/kopie-van-news-03
https://www.galeriebeyond.be/kopie-van-news-04
Discipline: multidisciplinair
Research Context: Round Tables zijn publiek toegankelijke groepsconversaties omtrent hedendaagse kunstsieraden en presentaties die ik organiseer in samenwerking met Galerie Beyond (Antwerpen, BE). Elke editie focussen we op een andere manier van sieraden presenteren. In Round Table #1: Screens for Jewellery (26.01.2017, Galerie Beyond, Antwerpen) stonden ‘beeldschermen’ (etalages, foto’s, film en online media) voor sieradenpresentaties centraal. In Round Table #2: Platforms for Jewellery (23.04.2017, Galerie Beyond, Antwerpen) bespraken we bestaande en potentiële platformen voor hedendaagse kunstsieraden. De Round Tables worden gedocumenteerd via foto, film en geluidsopnames. Na afloop maak ik telkens een verslag bestaande uit enkele spraakmakende quotes en vragen uit de gesprekken. Deze verslagen deel ik via onze Facebook pagina om de inhoud van de Round Tables voor meer mensen beschikbaar te maken en de dialoog omtrent de besproken topics ook online verder te zetten.
Impact Description: Round Tables worden ondermeer gecommuniceerd op de website van Galerie Beyond, onze Facebook pagina en op KLIMT02 (platform voor hedendaagse kunstsieraden). Daarnaast kunnen beiden video reports bekeken worden op Round Table facebook pagina, maar ook via YouTube, en als onderdeel van Window Display Project in Beyond Fashion 3m2 Project Room.
Related Info: Galerie Beyond, Antwerpen (BE)
Window Display Project, een onderzoek en artistiek curatorieel experiment omtrent de verhouding tussen fysieke en virtuele sieradenpresentaties. https://www.facebook.com/Window-display-project-Anneleen-Swillen-Beyond-Fashion-3m2-Project-Room-280695735682749/
Category: AOR
Type: Artistic/designerly creation
Appears in Collections:Artistic/designerly creations

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
filmstill report Round Table #1.png123.67 kBimage/pngView/Open
filmstill_report_Round_Table#1.png148.32 kBimage/pngView/Open
Filmstill_report Round_Table_#2.png174.26 kBimage/pngView/Open
filmstill_report_Round_Table#2.png131.55 kBimage/pngView/Open
Show full item record

Page view(s)

10
checked on May 20, 2022

Download(s)

2
checked on May 20, 2022

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.