Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/30734
Title: tapedispender
Contributors/Performers: WUYTENS, Karen 
Issue Date: 2019
Abstract: Wismar, University of applied sciences, technology, business and design nodigt ons, PXL-MAD afdeling juweelontwerp en Edelsmeedkunst, en Saima University of Applied Art Imatra uit om deel te nemen aan een staalproject. Het project betrekt onderzoekers, docenten, alumni en studenten. In het team van Juweelontwerp ben ik verantwoordelijke voor dit project. Als ontwerper/onderzoeker neem ik ook deel en ontwerp ik een plakbandhouder. Zoals gebruikelijk vertrek ik van de eigenschappen (beperktheden en mogelijkheden) van staal om tot vorm en functie te komen. Ik stel daarbij de gebruikelijke vorm van een plakbandhouder in vraag om zo te komen tot een minimalistische plakbandhouder, geproduceerd met zo weinig mogelijk verschillende productietechnieken om een realiseerbaar eindproduct te bereiken. Voor de coating werkte ik samen met Axalta, poederlakproducent. De werken van alle deelnemers worden op verschillende plaatsen getoond zoals Berlijn, Rostock, Hanau, Pforzheim, Wismar en Hasselt.
Keywords: design;product;steel;collaboration;collaboration;jewellery
Document URI: http://hdl.handle.net/1942/30734
Discipline: design en architectuur
Research Context: postdoc
Impact Description: Dit ontwerp kadert in een project waar samengewerkt werd met verschillende scholen en partners. PXL-MAD werkte hiervoor samen met het poedercoating bedrijf Axalta en toont in 2021 ook alle resultaten in het Modemuseum van Hasselt. Van het hele project is er een catalogus samengesteld.
Related Info: PXL-MAD, Axalta, Wismar, University of applied sciences, Saima University of Applied Art Imatra, Modemuseum Hasselt, ...
Type: Artistic/designerly creation
Appears in Collections:Artistic/designerly creations

Show full item record

Page view(s)

88
checked on Sep 10, 2023

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.