Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/33553
Title: Denderland vzw
Contributors/Performers: DE WINDE, Arne 
Issue Date: 2020
Abstract: Sinds maart 2020 davert het iconische Denderland Shopping Center in Geraardsbergen weer op zijn grondvesten, en dat door de komst van het platform Denderland vzw. In het nieuwe Denderland gaan artiesten uit de meest diverse disciplines aan de slag om van een lege plek een buitengewoon winkelcentrum te maken. Concreet bestaat het personeel uit theatermakers, beeldend kunstenaars, auteurs, muzikanten, ontwerpers, academici, etc. Samen met de bewoners van Geraardsbergen blazen ze een legendarische plek nieuw leven in. Elke maand is Denderland minstens één weekend geopend en kunnen gasten en klanten filialen bezoeken, en activiteiten en evenementen bijwonen.
Keywords: arts center
Document URI: http://hdl.handle.net/1942/33553
Link to publication/dataset: https://www.facebook.com/denderlandshopping
Discipline: multidisciplinair
Research Context: Het artistieke platform Denderland vzw zet resoluut in op multidisciplinaire en -mediale praktijken. Het collectief, waartoe tevens verschillende onderzoekers en ook studenten van PXL-MAD School of Arts behoren (o.a. Lieven Van Speybroeck), vult een leegstaande ruimte architecturaal en scenografisch zo in dat het een vrijplaats wordt voor uiteenlopende artistieke praktijken en interventies. Richtinggevend hierbij is het concept van het shopping center. Tegelijk sluit het initiatief sterk aan bij onderzoekskwesties die binnen onderzoekslijn COLLATERAL (FRAME) centraal staan: transmediale transfers, conceptueel werken (volgens contraintes), het herbestemmen van een ruimte, het archiveren/documenteren van praktijken en artefacten, organisatiestructuren, het werken in concentrische cirkels, etc. Ikzelf ben lid van het management en het bestuur van het platform.
Impact Description: Het artistieke shoppingcenter Denderland is in Geraardsbergen gevestigd. Het bereikt door zijn pluriforme interventies en praktijken (in de ruimte, in de publieke ruimte, op het net, op televisie, etc.) een (ook geografisch gezien) heel divers publiek.
Related Info: Stad Geraardsbergen
Category: AOR
Type: Artistic/designerly creation
Appears in Collections:Artistic/designerly creations

Show full item record

Page view(s)

64
checked on May 25, 2023

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.