Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/1942/35282
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | VAN NIEUWENHUYSE, Inneke | |
dc.contributor.author | Buyze, Maud | |
dc.date.accessioned | 2021-09-13T13:04:44Z | - |
dc.date.available | 2021-09-13T13:04:44Z | - |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/1942/35282 | - |
dc.description.abstract | De Covid-19 pandemie had een enorme impact op de wereldwijde supply chain. De food supply chain kreeg niet alleen te maken met een netto stijging van de vraag, maar ook met een grote verschuiving van de vraag. Enerzijds nam de vraag naar voeding af omdat de horeca verplicht moest sluiten. Anderzijds was er een veel grotere stijging in de vraag naar voeding van de consument. Dit, in combinatie met aanbodschokken veroorzaakt door grondstof- en arbeidstekorten, had een enorme impact op de food supply chain. Door deze verschuiving moesten er heel wat logistieke veranderingen worden doorgevoerd. Niet alleen de vraag en het aanbod kregen te maken met veranderingen, er was ook een impact op het transport. Doordat veel grenzen moesten sluiten en de grenscontroles strenger werden, verliep dit trager en dus minder rendabel. De Covid-19 pandemie versterkte bovendien de problematiek van wereldwijde voedselverspilling. Bedrijven moesten voortdurend op korte termijn hun algemene werking aanpassen. Doorheen deze literatuurstudie wordt aangehaald hoe ze dit gedaan hebben en wat er moet gebeuren naar de toekomst toe. Het is overduidelijk dat de lange, complexe supply chain de voedingssector heel kwetsbaar maakte. Een stap terugnemen naar een kortere, lokalere supply chain in combinatie met technologische innovatie kan de food supply chain beter wapenen tegen een volgende pandemie of wereldwijde crisis. | |
dc.format.mimetype | Application/pdf | |
dc.language | nl | |
dc.publisher | UHasselt | |
dc.title | Impact van epidemieën op de supply chain | |
dc.type | Theses and Dissertations | |
local.bibliographicCitation.jcat | T2 | |
dc.description.notes | bachelor in de handelswetenschappen | |
local.type.specified | Master thesis | |
item.fullcitation | Buyze, Maud (2021) Impact van epidemieën op de supply chain. | - |
item.accessRights | Open Access | - |
item.contributor | Buyze, Maud | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
Appears in Collections: | Master theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
c1d2859e-a3de-4f60-87ff-dc38165299d1.pdf | 542.29 kB | Adobe PDF | View/Open |
Page view(s)
136
checked on Nov 7, 2023
Download(s)
216
checked on Nov 7, 2023
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.