Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/38546
Title: Exploration and comparison of mid-air menus in virtual reality
Authors: Lenaerts, Steffen
Advisors: ROVELO RUIZ, Gustavo Alberto
Issue Date: 2022
Publisher: tUL
Abstract: Binnen het virtual reality onderzoeksgebied wordt er volop onderzoek gedaan naar de meest geschikte interactiemethode. Een specifiek onderdeel van interactie binnen VR is menu interactie. Menu interactie is op dit moment vaak nog vermoeiend, niet accuraat en inefficiënt. Daarom is er in deze thesis gefocust op de mogelijkheden van mid-air menu's. In eerste instantie is er een studie uitgevoerd om de accuraatheid, snelheid en vermoeidheid van de deelnemers te onderzoeken ten opzichte van mid-air targets. Uit deze studie bleek dat vermoeidheid en snelheid geen probleem vormen, maar dat de accuraatheid net niet goed genoeg is. Nadien is er op basis van de resultaten van de studie een mid-air menu geïmplementeerd. In deze implementatie zijn er technieken toegepast om het voor de gebruiker gemakkelijker te maken om een target te selecteren. Het menu is geïmplementeerd in de PROROB applicatie. Hierin moet de gebruiker met transformatie een virtuele spuitbuis juist positioneren. Tot slot is er nog een studie uitgevoerd waarbij het mid-air menu wordt vergeleken met een standaard point menu. Hier werd er onderzoek gedaan naar de snelheid waarmee de gebruiker een menu item kan selecteren en naar de usability van het mid-air menu. Op snelheid scoort het point menu nog sneller, maar op de usability aspecten scoorde de het mid-air menu wel goed.
Notes: master in de informatica
Document URI: http://hdl.handle.net/1942/38546
Category: T2
Type: Theses and Dissertations
Appears in Collections:Master theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6df107f7-f757-46ee-816c-6bc14a2dc2be.pdf3.68 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s)

64
checked on Sep 10, 2023

Download(s)

36
checked on Sep 10, 2023

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.