Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/38568
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorQUARTIER, Katelijn
dc.contributor.authorNedergedaelt, Laura
dc.date.accessioned2022-09-26T08:21:35Z-
dc.date.available2022-09-26T08:21:35Z-
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/1942/38568-
dc.description.abstractHet masterproject houdt een hybride concept in waarbij de componenten retail en hospitality met elkaar versmelten en één bepaald streekproduct centraal staat: de Vlaams-Brabantse tafeldruif en aangevuld wordt door een verbond van Vlaams-Brabantse streekproducten die samengaan met de druif. Dit heeft als doel om bij te dragen aan de commercialisatie, de interesse en het in stand houden van de geschiedenis, het verhaal van de druif. Deze masterscriptie ging hieraan vooraf, gewijd aan de Vlaams-Brabantse tafeldruif. Dit streekproduct kent een rijke geschiedenis dat teruggaat tot 1865, bij de bouw van de allereerste druivenserre door Felix Sohie. Het aantal serres en familiale serristbedrijven schoten sindsdien als paddenstoelen uit de grond en er ontstond een ware rijkdom en weelde. Tot deze ongeveer 100 jaar later opgeschrikt werden door allerlei crisissen, waardoor al even snel als ze er waren, de teloorgang werd ingezet. De weinige overgebleven serristen vandaag de dag kunnen niet voldoende in de grote vraag naar Belgische druiven voorzien. Terwijl de wensen van de consument opnieuw verschuiven naar een voorkeur voor streekproducten en steun van de lokale economie. Daarnaast leeft de geschiedenis en het verhaal van de tafeldruif amper voort in de jonge generaties, waardoor dit erfgoed dreigt vergeten te worden. Het doel is dan ook om een hernieuwde interesse op te wekken en de geschiedenis en het verhaal van de tafeldruif in stand te houden en te verzekeren naar de toekomst toe.
dc.format.mimetypeApplication/pdf
dc.languagenl
dc.publisherUHasselt
dc.titleHybride retail en hospitality rond een streekproduct: de tafeldruif
dc.typeTheses and Dissertations
local.bibliographicCitation.jcatT2
dc.description.notesmaster in de interieurarchitectuur
local.type.specifiedMaster thesis
item.fullcitationNedergedaelt, Laura (2022) Hybride retail en hospitality rond een streekproduct: de tafeldruif.-
item.contributorNedergedaelt, Laura-
item.fulltextWith Fulltext-
item.accessRightsOpen Access-
Appears in Collections:Master theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
f88fb17d-8255-4287-8c76-0a7d8e6715a1.pdf28.6 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Page view(s)

68
checked on Sep 10, 2023

Download(s)

30
checked on Sep 10, 2023

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.