Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/12794
Title: Dietary polyphenols as modulators of lipid oxidation and mitochondrial function
Authors: LOUIS, Evelyne 
Advisors: BLAAK, Ellen
JOCKEN, Johan
Issue Date: 2011
Publisher: tUL Diepenbeek
Abstract: Inleiding: Er zijn dringend preventieve strategieën nodig om de progressie van obesitas en type 2 diabetes te vertragen. Momenteel is er veel interesse in het gebruik van polyphenolen om deze ziekten te bestrijden. Men veronderstelt dat de combinatie van de polyphenolen epigallocatechin gallate (EGCG), resveratrol (RSV) en genistein (GEN) vetoxidatie, lipolyse en mitochondriele functie kan verbeteren. Doel: Het onderzoeken van de korte termijn effecten van de combinatie van 2 (EGCG en RSV) en 3 (EGCG, RSV en GEN) polyphenolen op vetoxidatie, lipolyse en mitochondriele functie in personen met overgewicht. Studieopzet: Voor deze studie werd er een dubbel geblindeerd, random, placebo gecontroleerd cross-over opzet gebruikt. In totaal zullen 18 mensen met overgewicht (9 mannen en 9 vrouwen) in willekeurige volgorde de combinatie van EGCG en RSV met of zonder de toevoeging van GEN en een placebo behandeling krijgen voor 3 dagen. In deze thesis werden de resultaten van 6 proefpersonen gean
Notes: master in de biomedische wetenschappen-klinische moleculaire wetenschappen
Document URI: http://hdl.handle.net/1942/12794
Category: T2
Type: Theses and Dissertations
Appears in Collections:Master theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
06238672010249.pdf1.44 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s)

40
checked on Nov 7, 2023

Download(s)

18
checked on Nov 7, 2023

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.