Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/1942/12794
Title: | Dietary polyphenols as modulators of lipid oxidation and mitochondrial function | Authors: | LOUIS, Evelyne | Advisors: | BLAAK, Ellen JOCKEN, Johan |
Issue Date: | 2011 | Publisher: | tUL Diepenbeek | Abstract: | Inleiding: Er zijn dringend preventieve strategieën nodig om de progressie van obesitas en type 2 diabetes te vertragen. Momenteel is er veel interesse in het gebruik van polyphenolen om deze ziekten te bestrijden. Men veronderstelt dat de combinatie van de polyphenolen epigallocatechin gallate (EGCG), resveratrol (RSV) en genistein (GEN) vetoxidatie, lipolyse en mitochondriele functie kan verbeteren. Doel: Het onderzoeken van de korte termijn effecten van de combinatie van 2 (EGCG en RSV) en 3 (EGCG, RSV en GEN) polyphenolen op vetoxidatie, lipolyse en mitochondriele functie in personen met overgewicht. Studieopzet: Voor deze studie werd er een dubbel geblindeerd, random, placebo gecontroleerd cross-over opzet gebruikt. In totaal zullen 18 mensen met overgewicht (9 mannen en 9 vrouwen) in willekeurige volgorde de combinatie van EGCG en RSV met of zonder de toevoeging van GEN en een placebo behandeling krijgen voor 3 dagen. In deze thesis werden de resultaten van 6 proefpersonen gean | Notes: | master in de biomedische wetenschappen-klinische moleculaire wetenschappen | Document URI: | http://hdl.handle.net/1942/12794 | Category: | T2 | Type: | Theses and Dissertations |
Appears in Collections: | Master theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
06238672010249.pdf | 1.44 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.