Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/18588
Title: Derdenverzet na machtiging tot beslag inzake namaak toegestaan op eenzijdig verzoekschrift : wat met de intussen aangetroff en sporen van namaak?
Authors: VAN DEN BERGH, Bart 
Issue Date: 2015
Source: Rechtskundig weekblad, 2014-2015 (21), p. 826-829
Abstract: 1. De rechter die van het derdenverzet kennisneemt, oefent inzake de positie van de derde zijn volledige rechtsmacht uit over wat in de litigieuze uitspraak is beslist. Hij moet evenwel, in dezelfde omstandigheden als de eerste rechter, nagaan of de procedure op verzoekschrift regelmatig is en of de door de eerste rechter bevolen maatregelen gegrond zijn.2. Wanneer het beslag inzake intellectuele rechten tezelfdertijd als de beschrijving wordt gevorderd, onderzoekt de rechter enerzijds, met toepassing van art. 1369bis/1, § 3 Ger.W., of er aanwijzingen bestaan volgens welke op het betrokken intellectueel eigendomsrecht inbreuk is gepleegd of dreigde te worden gepleegd, en anderzijds, met toepassing van art. 1369bis/1, § 5, 2) Ger.W., of de inbreuk op het betrokken intellectueel eigendomsrecht niet redelijkerwijze kan worden betwist. De aanwijzingen van een inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht, op grond waarvan een beschrijvende maatregel kan worden bevolen, moeten worden vastgesteld op de datum waarop de eerste rechter over het eenzijdig verzoekschrift uitspraak doet en kunnen niet worden afgeleid uit de gegevens verkregen ingevolge de uitvoering zelf van de maatregel en meer bepaald uit het deskundigenverslag dat is opgemaakt ter uitvoering van de beschikking waartegen derdenverzet is ingesteld.
Keywords: rechtsmiddelen; burgerlijke zaken; derdenverzet; bevoegdheid van de rechter; volledige rechtsmacht over wat in de litigieuze uitspraak is beslist; beslag en executie; beslag inzake namaak; beschrijvend beslag; aanwijzingen van inbreuk op intellectueel eigendomsrecht; beoordelingstijdstip; datum waarop de eerste rechter over het eenzijdig verzoekschrift uitspraak doet
Document URI: http://hdl.handle.net/1942/18588
ISSN: 1782-3463
Category: A1
Type: Journal Contribution
Validations: vabb 2017
Appears in Collections:Research publications

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
078_020513_0826.pdf
  Restricted Access
Published version103.66 kBAdobe PDFView/Open    Request a copy
Show full item record

Page view(s)

18
checked on Sep 7, 2022

Download(s)

10
checked on Sep 7, 2022

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.