Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/21479
Title: Innovatie, handel en productiviteit van de Nederlandse drank-en voedingsmiddelen industrie
Authors: VANCAUTEREN, Mark 
Walthouwer, Michel
Issue Date: 2016
Publisher: Centraal Bureau voor de Statistiek
Source: Jaarsma, Marjolijn (Ed.). Internationaliseringsmonitor 2016-II: Agribusiness, p. 83-112
Series/Report: Internationaliseringsmonitor 2016
Series/Report no.: II
Abstract: De drank- en voedingsmiddelenindustrie is goed voor circa één vijfde van de omzet, werkgelegenheid, export en toegevoegde waarde van de gehele Nederlandse industrie. In dit hoofdstuk wordt ingegaan op het innovatie- en internationaliseringskarakter van deze sector en in hoeverre dit verschilt van de rest van de industrie. Ook wordt onderzocht of bedrijven met een internationaal tintje, zoals export van goederen, een pré hebben ten opzichte van bedrijven die enkel op de binnenlandse markt gericht zijn. Zijn exporteurs productiever en spelen kenmerken zoals marktconcentratie, innovatie en R&D een belangrijke rol hierbij? En welke factoren hangen samen met exportgroei?
Document URI: http://hdl.handle.net/1942/21479
ISBN: 9789035718876
Category: B2
Type: Book Section
Appears in Collections:Research publications

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2016Internationaliseringsmonitor2ekwartaal.pdfPublished version578.11 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s)

24
checked on Sep 6, 2022

Download(s)

2
checked on Sep 6, 2022

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.