Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/1942/24432
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Vermeulen, An | - |
dc.contributor.author | BUNTINX, Mieke | - |
dc.contributor.author | PEETERS, Roos | - |
dc.contributor.author | Spaepen, Riet | - |
dc.contributor.author | Stoops, Jesse | - |
dc.date.accessioned | 2017-09-08T08:58:28Z | - |
dc.date.available | 2017-09-08T08:58:28Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.citation | Van Campenhout, Leen (Ed.). Verpakken van brood en andere bakkerijproducten onder beschermende atmosfeer: Best Practice Guide, Campinia Media, p. 48-58 | - |
dc.identifier.isbn | 9789035613041 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/1942/24432 | - |
dc.description.abstract | Bij het onderwerp van een verpakkingsconcept moet je een geschikt verpakkingsmateriaal kiezen. Vandaag de dag bestaan er vele soorten materialen. Deze module geeft in de eerste plaats een overzicht van de meest voorkomende verpakkingsmaterialen en hun bijhorende eigenschappen. Daarnaast gaat deze module ook dieper in op verpakkingsmaterialen die geschikt zijn voor een gasverpakking. Vooral de permeabiliteitseigenschappen van het materiaal zijn belangrijk. De permeabiliteit bepaalt de mate waarin de gassamenstelling en het vochtgehalte evolueren in de verpakking tijdens bewaring. Die evolutie in gassen kan vervolgens de houdbaarheid van het product beïnvloeden. Om de O2-evolutie in de kopruimte voor verschillende verpakkingsconfiguraties en bewaarcondities te simuleren, heeft Pack4Food een softwaretool ontwikkeld, PredOxyPack®. Het principe en de werking van die simulatiesoftware wordt uitgebreid toegelicht in deze module. | - |
dc.description.sponsorship | IWT-CORNET 120276 'Innovations in Mild decontamination and PACkaging Technologies for bakery products, Bake.IMPACT' | - |
dc.language.iso | nl | - |
dc.publisher | Campinia Media | - |
dc.title | MODULE 4: Hoe verloopt het zuurstofgehalte in een lege verpakking tijdens de bewaring? | - |
dc.type | Book Section | - |
local.bibliographicCitation.authors | Van Campenhout, Leen | - |
dc.identifier.epage | 58 | - |
dc.identifier.spage | 48 | - |
local.bibliographicCitation.jcat | B2 | - |
local.publisher.place | Kleinhoefstraat 4 B-2440, Geel, Belgium | - |
local.type.specified | Book Section | - |
local.bibliographicCitation.btitle | Verpakken van brood en andere bakkerijproducten onder beschermende atmosfeer: Best Practice Guide | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.fullcitation | Vermeulen, An; BUNTINX, Mieke; PEETERS, Roos; Spaepen, Riet & Stoops, Jesse (2015) MODULE 4: Hoe verloopt het zuurstofgehalte in een lege verpakking tijdens de bewaring?. In: Van Campenhout, Leen (Ed.). Verpakken van brood en andere bakkerijproducten onder beschermende atmosfeer: Best Practice Guide, Campinia Media, p. 48-58. | - |
item.contributor | Vermeulen, An | - |
item.contributor | BUNTINX, Mieke | - |
item.contributor | PEETERS, Roos | - |
item.contributor | Spaepen, Riet | - |
item.contributor | Stoops, Jesse | - |
item.accessRights | Closed Access | - |
Appears in Collections: | Research publications |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.