Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/24581
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorPAULS, Liesbet-
dc.contributor.advisorVAN DE WEYER, Emilie-
dc.contributor.authorWijnants, Cindy-
dc.date.accessioned2017-09-25T07:11:55Z-
dc.date.available2017-09-25T07:11:55Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/1942/24581-
dc.description.abstractKonings NV in Zonhoven is, naast een co-packer, actief in de fruitverwerkingssector, met name de productie van sappen, concentraten en ciders. Aangezien referentiesap, geproduceerd volgens het standaardproductieproces, ca. 2 weken opgeslagen kan worden bij 2°C in een niet-aseptische tank, werd onderzoek uitgevoerd naar langdurige, aseptische opslag van sap. Het productieproces voor de aseptische opslag van sap werd enerzijds geoptimaliseerd, waarbij nagegaan werd of de toevoeging van vitamine C aan de buffertank i.p.v. dosering ervan op de maalmolen, aanleiding geeft tot een stabieler sap. Uit de opvolging van beide productieprocessen bleek een kleinere hoeveelheid vitamine C vereist te zijn bij dosering op de buffertank. De impact van versnelde veroudering werd tevens onderzocht door het sap op te slaan in een warmtekamer bij 32°C, waarbij wekelijks fysicochemische en sensorische testen werden uitgevoerd. Uit deze resultaten bleek dat de dosering van vitamine C op de buffertank leidt tot een stabieler sap. Tot slot werden blends ontwikkeld waarbij aseptisch opgeslagen sap, afkomstig van beide procescondities, ingeblend werd met referentiesap. De stabiliteit van de blends en de daarbij horende referentiesappen werd analoog opgevolgd zoals eerder beschreven. Uit deze testen bleek dat het inblenden van aseptisch opgeslagen sap met referentiesap een gunstige impact heeft op de kwaliteit van het sap tijdens veroudering.-
dc.format.mimetypeApplication/pdf-
dc.languagenl-
dc.publisherUHasselt-
dc.titleOptimalisatie van procescondities voor productie en opslag van aseptisch appelsap-
dc.typeTheses and Dissertations-
local.format.pages0-
local.bibliographicCitation.jcatT2-
dc.description.notesmaster in de industriële wetenschappen: biochemie-
local.type.specifiedMaster thesis-
item.fulltextWith Fulltext-
item.accessRightsOpen Access-
item.contributorWijnants, Cindy-
item.fullcitationWijnants, Cindy (2017) Optimalisatie van procescondities voor productie en opslag van aseptisch appelsap.-
Appears in Collections:Master theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
00000000-4824-4109-9870-742d23ee49de.pdf1.51 MBAdobe PDFView/Open
00000000-4e83-4c40-a91c-a4c9c589d3f7.pdf462.58 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Page view(s)

32
checked on Oct 30, 2023

Download(s)

18
checked on Oct 30, 2023

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.