Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/31926
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorHANSEN, Dominique-
dc.contributor.authorHemelryck, Nena-
dc.date.accessioned2020-09-17T12:54:44Z-
dc.date.available2020-09-17T12:54:44Z-
dc.date.issued2020-
dc.date.submitted2020-09-01T10:03:17Z-
dc.identifier.citationTijdschrift voor Voeding en Dietetiek, 46 (4) , p. 14 -17-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/1942/31926-
dc.description.abstractIn de (secundaire) preventie van cardiovasculaire ziekten (CVD) is voedingsadvies en het bekomen van een gezond voedingspatroon erg belangrijk. Recent heeft de Europese Associatie voor Preventieve Cardiologie (EAPC) een nieuwe richtlijn uitgebracht (anno 2020) over de secundaire preventie van CVD. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de voedingsaanbevelingen uit deze richtlijn. Diëtisten kunnen best starten vanuit een 'truncus communis' die geldend is voor alle personen met (een verhoogd risico op) CVD, waarna er meer specifieke adviezen kunnen verstrekt worden naargelang het cardiovasculaire risicoprofiel en fenotype van de patiënt.-
dc.language.isonl-
dc.subject.othersecundaire preventie-
dc.subject.othercardiovasculaire ziekten-
dc.subject.othervoeding-
dc.titleGezonde voeding in de secundaire preventie van cardiovasculaire ziekten: 2020 positie statement van de Europese Associatie voor Preventieve Cardiologie (EAPC)-
dc.typeJournal Contribution-
dc.identifier.epage17-
dc.identifier.issue4-
dc.identifier.spage14-
dc.identifier.volume46-
local.bibliographicCitation.jcatA1-
local.type.refereedRefereed-
local.type.specifiedArticle-
local.provider.typePdf-
local.uhasselt.uhpubyes-
local.uhasselt.internationalno-
item.contributorHANSEN, Dominique-
item.contributorHemelryck, Nena-
item.accessRightsRestricted Access-
item.fullcitationHANSEN, Dominique & Hemelryck, Nena (2020) Gezonde voeding in de secundaire preventie van cardiovasculaire ziekten: 2020 positie statement van de Europese Associatie voor Preventieve Cardiologie (EAPC). In: Tijdschrift voor Voeding en Dietetiek, 46 (4) , p. 14 -17.-
item.validationvabb 2022-
item.fulltextWith Fulltext-
Appears in Collections:Research publications
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
voeding-en-diëtetiek-2020-overzichtsartikel-cardiovasculair.pdf
  Restricted Access
Published version1.24 MBAdobe PDFView/Open    Request a copy
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.