Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/1942/38486
Title: | Developing a value chain from farm to fork for alternative proteins: lessons from the literature on innovation systems | Authors: | Vanluchene, Thomas | Advisors: | BRUNS, Stephan | Issue Date: | 2022 | Publisher: | UHasselt | Abstract: | U leest nu het onderzoeksrapport “Does Flanders provide a favourable environment for the creation of a value chain related to lab-grown proteins?”. Als student Handelswetenschappen, afstudeerrichting Supply Chain aan de Universiteit Hasselt te Diepenbeek, heb ik dit onderwerp gekozen in het kader van de OPO "Masterproef Supply Chain Management". Ik koos ervoor om dit onderwerp te onderzoeken omdat het een zeer actueel onderwerp is dat mogelijk in de lift zit voor onze maatschappij en omdat mijn kennis over alternatieve eiwitten zeer beperkt was vóór het schrijven van deze thesis. Ik heb veel geleerd over een interessant maar complex onderzoeksonderwerp dat voor mij eigenlijk onbekend terrein was. In dit onderzoeksrapport bespreek ik de theorie van systeeminnovatie, de belangen van een goede waardeketen en de actoren die een invloed hebben op het succes van deze waardeketen met betrekking tot alternatieve eiwitten in Vlaanderen. Uit het grote aanbod aan alternatieve eiwitten, heb ik gekozen om de transitie naar labo-gekweekte eiwitten in Vlaanderen te onderzoeken. Ik dank Prof. dr. Stephan BRUNS, Mevr. Rosaly SEVERIJNS en mijn professoren aan de Universiteit Hasselt voor de vele informatie. | Notes: | master in de handelswetenschappen-supply chain management | Document URI: | http://hdl.handle.net/1942/38486 | Category: | T2 | Type: | Theses and Dissertations |
Appears in Collections: | Master theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
67fb50eb-e81b-4f7c-8cbf-a05e78695d97.pdf | 1.31 MB | Adobe PDF | View/Open |
Page view(s)
112
checked on Sep 10, 2023
Download(s)
82
checked on Sep 10, 2023
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.