Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/44224
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorPLEVOETS, Bie
dc.contributor.authorÖzdemir, Ozge
dc.date.accessioned2024-09-13T07:55:38Z-
dc.date.available2024-09-13T07:55:38Z-
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/1942/44224-
dc.description.abstractDe historische gevangenis van Sinop getuigt van het rijke culturele erfgoed van de regio en is een icoon binnenin de gemeenschap. De huidige onderbenutting van de locatie biedt echter een kans de functionaliteit en betekenis ervan voor de literatuurfaculteit, de lokale bevolking en het toerisme te verbeteren. Deze thesis onderzoekt het potentieel van herbestemming van de historische gevangenis waarbij de nadruk ligt op de integratie van academische, gemeenschaps- en toerisme-gerelateerde functies. De herbestemming van de historische gevangenis omvat de inrichting van faciliteiten die zijn afgestemd op de behoeften van de universiteit, zoals een bibliotheek, conference rooms en tijdelijke accommodatie voor academici. Door de locatie te verbinden met de faculteit wordt de gevangenis een dynamisch centrum voor intellectuele uitwisseling, onderzoek en culturele evenementen, waardoor de academische ervaring voor studenten en docenten wordt verrijkt terwijl de historische betekenis van de locatie behouden blijft. Concluderend biedt dit voorstel voor de historische gevangenis van Sinop een kans om het potentieel ervan te ontsluiten als een multifunctionele ruimte die ten dienste staat van de literatuurfaculteit, de lokale bevolking en het toerisme. Door doordachte planning, samenwerking en innovatie kan de locatie uitgroeien tot een dynamisch centrum voor onderwijs, cultuur en erfgoed dat het leven verrijkt van iedereen die er komt.
dc.format.mimetypeApplication/pdf
dc.languagenl
dc.publisherUHasselt
dc.titleHow can the historical prison of Sinop with an iconic presence be more functional for the the university of literature and the local population alongside tourism?
dc.typeTheses and Dissertations
local.bibliographicCitation.jcatT2
dc.description.notesmaster in de interieurarchitectuur
local.type.specifiedMaster thesis
item.fulltextWith Fulltext-
item.accessRightsOpen Access-
item.contributorÖzdemir, Ozge-
item.fullcitationÖzdemir, Ozge (2024) How can the historical prison of Sinop with an iconic presence be more functional for the the university of literature and the local population alongside tourism?.-
Appears in Collections:Master theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
97347546-1abc-47fa-8233-8a92741d0094.pdf888.93 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.