Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/24432
Title: MODULE 4: Hoe verloopt het zuurstofgehalte in een lege verpakking tijdens de bewaring?
Authors: Vermeulen, An
BUNTINX, Mieke 
PEETERS, Roos 
Spaepen, Riet
Stoops, Jesse
Issue Date: 2015
Publisher: Campinia Media
Source: Van Campenhout, Leen (Ed.). Verpakken van brood en andere bakkerijproducten onder beschermende atmosfeer: Best Practice Guide, Campinia Media, p. 48-58
Abstract: Bij het onderwerp van een verpakkingsconcept moet je een geschikt verpakkingsmateriaal kiezen. Vandaag de dag bestaan er vele soorten materialen. Deze module geeft in de eerste plaats een overzicht van de meest voorkomende verpakkingsmaterialen en hun bijhorende eigenschappen. Daarnaast gaat deze module ook dieper in op verpakkingsmaterialen die geschikt zijn voor een gasverpakking. Vooral de permeabiliteitseigenschappen van het materiaal zijn belangrijk. De permeabiliteit bepaalt de mate waarin de gassamenstelling en het vochtgehalte evolueren in de verpakking tijdens bewaring. Die evolutie in gassen kan vervolgens de houdbaarheid van het product beïnvloeden. Om de O2-evolutie in de kopruimte voor verschillende verpakkingsconfiguraties en bewaarcondities te simuleren, heeft Pack4Food een softwaretool ontwikkeld, PredOxyPack®. Het principe en de werking van die simulatiesoftware wordt uitgebreid toegelicht in deze module.
Document URI: http://hdl.handle.net/1942/24432
ISBN: 9789035613041
Category: B2
Type: Book Section
Appears in Collections:Research publications

Show full item record

Page view(s)

44
checked on Nov 7, 2023

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.