Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1942/27106
Title: Ontwerp en sturing van buffer en transportlijn voor bakplaten in industriële bakkerij
Authors: Indeherberg, Yannick
Advisors: LEEN, Geert
VANOPPEN, Johan
Issue Date: 2018
Publisher: UHasselt
Abstract: Elmech Services in Opglabbeek kreeg de opdracht van Dutch Bakery om een productielijn voor afbakkeizerbroodjes te verhuizen naar hun filiaal in Eindhoven. Hierbij dient de lijn geoptimaliseerd en aangepast te worden aan de nieuwe omgeving. Bakplaten transporteren de deegwaren door de cyclische lijn. De originele buffer voor deze bakplaten in de lijn beschikt over een te lage capaciteit en vertoont problemen vanwege het grote gewicht van de bakplaten. Daarnaast dient vanwege een nieuwe opstelling een retourlijn toegevoegd te worden. Deze masterproef focust zich op het ontwerp en de sturing van een nieuwe buffereenheid en transportinrichting. Aan de hand van een analyse van de bestaande installatie en bijkomende eisen wordt een werkingsprincipe opgesteld voor de buffereenheid en de transportinrichting. Deze werkingsprincipes worden vervolgens omgezet in mechanische ontwerpen met gepaste sturingen, voorzien van de vereiste sensoren en actuatoren. Tot slot worden enkele veiligheidsmaatregelen opgesteld. Het bekomen ontwerp voor de buffereenheid is bestand tegen de zware bakplaten door het gebruik van hydrauliek. Om de capaciteit te verhogen van 60 naar 240 bakplaten worden er drie bufferkasten gebundeld tot één buffereenheid. Deze eenheid verzekert met behulp van de nodige sensoren, actuatoren en sturing een vlotte en autonome werking van de buffereenheid. De transportinrichting, bestaande uit zeven modulaire transporteenheden, verzekert voldoende voorraad en een continue aanvoer van bakplaten met het vereiste tijdsinterval.
Notes: master in de industriële wetenschappen: energie-automatisering
Document URI: http://hdl.handle.net/1942/27106
Category: T2
Type: Theses and Dissertations
Appears in Collections:Master theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
689a5f48-11a6-4e68-8028-f42a347d53ce.pdf8.55 MBAdobe PDFView/Open
bb7b0513-dd4d-4869-afec-d0fd57198cc9.pdf973.78 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s)

32
checked on Sep 28, 2023

Download(s)

16
checked on Sep 28, 2023

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.