Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/1942/27383
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | SNIEGOWSKI, Kristel | - |
dc.contributor.advisor | VANDECAN, Sem | - |
dc.contributor.author | Jorissen, Tom | - |
dc.date.accessioned | 2018-11-15T12:40:52Z | - |
dc.date.available | 2018-11-15T12:40:52Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/1942/27383 | - |
dc.description.abstract | In elke brouwerij treden er verliezen op tijdens het brouwproces, ook bij brouwerij Belle-Vue. Deze brouwerij is één van de vier brouwerijen van Inbev België, dat een marktaandeel heeft van 56.3%. Wereldwijd is Ab Inbev grootste brouwerij keten ter wereld. Het doel van deze masterproef is om deze verliezen zoveel mogelijk te beperken door aanpassingen te doen in het productieproces. Eerst werd een statistische analyse uitgevoerd om trends op te sporen in de verliezen. Vervolgens werd onderzocht hoe deze verliezen tot stand komen. De verliezen werden opgespoord met staalnamen op bepaalde plaatsen en tijdstippen tijdens het proces. Deze stalen werden geanalyseerd op de hoeveelheid droge stof door het labo in de brouwerij zelf. De grootste verliesposten zijn de dry hop installatie en de fermentatie. Voor de dry hop installatie werden verschillende optimalisaties getest: een lager transferdebiet en een andere dry hop methode. Een lager transferdebiet vermindert de verliezen tijdens het dry hoppen maar zorgt voor een langere procestijd. Als de hop wordt toegevoegd tijdens de fermentatie zijn de verliezen hoger en ontstaat er een andere smaakaroma. Een groot deel van de verliezen van de fermentatie gaan verloren in de centrifuge. Voor verdere optimalisatie van de centrifuge is er aanvullend onderzoek nodig. | - |
dc.format.mimetype | Application/pdf | - |
dc.language | nl | - |
dc.publisher | UHasselt | - |
dc.title | Verminderen van de extract verliezen in de Belle Vue brouwerij | - |
dc.type | Theses and Dissertations | - |
local.format.pages | 0 | - |
local.bibliographicCitation.jcat | T2 | - |
dc.description.notes | master in de industriële wetenschappen: chemie | - |
local.type.specified | Master thesis | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.accessRights | Open Access | - |
item.contributor | Jorissen, Tom | - |
item.fullcitation | Jorissen, Tom (2018) Verminderen van de extract verliezen in de Belle Vue brouwerij. | - |
Appears in Collections: | Master theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
f252fe11-024a-4abc-a704-1def9c99f995.pdf | 1.72 MB | Adobe PDF | View/Open | |
43393bf6-0b9d-4602-ace1-a9b8699fa153.pdf | 2.68 MB | Adobe PDF | View/Open |
Page view(s)
36
checked on Oct 29, 2023
Download(s)
30
checked on Oct 29, 2023
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.