Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/1942/29472
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | DEFERME, Wim | - |
dc.contributor.advisor | DZAMAH, Kodzo Antoine | - |
dc.contributor.advisor | ATTIDOKPO, Arsène | - |
dc.contributor.author | Hermans, Jeroen | - |
dc.contributor.author | Jorissen, Kristof | - |
dc.date.accessioned | 2019-09-17T08:27:53Z | - |
dc.date.available | 2019-09-17T08:27:53Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/1942/29472 | - |
dc.description.abstract | Sichem is een landbouwgemeenschap in Togo waar mensen uit verschillende omliggende dorpen samenkomen om het land te bewerken en de oogst te verwerken. Een plant die in Sichem en de omliggende dorpen wordt geteeld, is Artemisia. Deze plant wordt verwerkt tot thee en/of capsules die de lokale bevolking weerstand biedt of geneest tegen de ziekte malaria. Het verwerkingsproces van de Artemisiaplant tot thee verloopt echter niet optimaal. Deze masterproef focust op het analyseren van het verwerkingsproces en het optimaliseren waar mogelijk. Dit gebeurt door eerst het verwerkingsproces globaal te bestuderen. Vervolgens worden de knelpunten van het proces vastgesteld. Een specifiek knelpunt zal dan in deze masterproef verder uitgewerkt worden en in Sichem worden geïmplementeerd. Deze masterproef concentreert zich op het knelpunt bij het hakselen van de Artemisia plant. Omdat alle dorpen hun oogst laten hakselen in Sichem, ligt er een grote druk op de snijmachine. Daarom wordt in deze masterproef een kleine hakselaar ontworpen en geïmplementeerd. Dit verlaagt de druk op de snijmachine in Sichem en elimineert transport van oogst tussen omliggende dorpen naar Sichem. Deze masterproef ontwikkelt een concept dat rekening houdt met de beperkte, beschikbare materialen en technieken in Togo. De hakselaar gebruikt een trommel om het gewas te hakselen. Tot slot bevat deze masterproef een verslag van de implementatie in Sichem waar benodigde aanpassingen aan het concept worden vermeld. | - |
dc.format.mimetype | Application/pdf | - |
dc.language | nl | - |
dc.publisher | UHasselt | - |
dc.title | Analyse en optimalisatie van een theeverwerkingsproces | - |
dc.type | Theses and Dissertations | - |
local.format.pages | 0 | - |
local.bibliographicCitation.jcat | T2 | - |
dc.description.notes | master in de industriële wetenschappen: elektromechanica | - |
local.type.specified | Master thesis | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.accessRights | Open Access | - |
item.contributor | Hermans, Jeroen | - |
item.contributor | Jorissen, Kristof | - |
item.fullcitation | Hermans, Jeroen & Jorissen, Kristof (2019) Analyse en optimalisatie van een theeverwerkingsproces. | - |
Appears in Collections: | Master theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
89267328-5bc0-49b4-a822-fdb5bb593ea7.pdf | 10.54 MB | Adobe PDF | View/Open | |
9a776c41-f7d1-4d77-b0f5-f3c880e91530.pdf | 1.3 MB | Adobe PDF | View/Open |
Page view(s)
208
checked on Oct 29, 2023
Download(s)
164
checked on Oct 29, 2023
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.