Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/1942/31926
Title: | Gezonde voeding in de secundaire preventie van cardiovasculaire ziekten: 2020 positie statement van de Europese Associatie voor Preventieve Cardiologie (EAPC) | Authors: | HANSEN, Dominique Hemelryck, Nena |
Issue Date: | 2020 | Source: | Tijdschrift voor Voeding en Dietetiek, 46 (4) , p. 14 -17 | Abstract: | In de (secundaire) preventie van cardiovasculaire ziekten (CVD) is voedingsadvies en het bekomen van een gezond voedingspatroon erg belangrijk. Recent heeft de Europese Associatie voor Preventieve Cardiologie (EAPC) een nieuwe richtlijn uitgebracht (anno 2020) over de secundaire preventie van CVD. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de voedingsaanbevelingen uit deze richtlijn. Diëtisten kunnen best starten vanuit een 'truncus communis' die geldend is voor alle personen met (een verhoogd risico op) CVD, waarna er meer specifieke adviezen kunnen verstrekt worden naargelang het cardiovasculaire risicoprofiel en fenotype van de patiënt. | Keywords: | secundaire preventie;cardiovasculaire ziekten;voeding | Document URI: | http://hdl.handle.net/1942/31926 | Category: | A1 | Type: | Journal Contribution | Validations: | vabb 2022 |
Appears in Collections: | Research publications |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
voeding-en-diëtetiek-2020-overzichtsartikel-cardiovasculair.pdf Restricted Access | Published version | 1.24 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.